Die HydroElite Experience

Duurzame liften

Onze visie bij Hydroware is geïnspireerd op de circulaire economie. We willen betrokken zijn bij het bouwen van duurzame liftoplossingen voor de lange termijn, waarbij goede financiën worden gecombineerd met dat alles herbruikbaar of gerecycled is.

Oude liften hoeven niet weggegooid te worden

Een lift moet dezelfde levensduur hebben als het gebouw. Dit betekent dat een oudere lift niet na enkele jaren vervangen hoeft te worden, maar gemoderniseerd kan worden. De milieu-impact tijdens de fabricage van een lift is meestal groter dan tijdens het gebruik. Daarom is het belangrijk dat de lift is aangepast aan de circulaire economie om tijdens zijn levensduur moderniseringen mogelijk te maken. Op deze manier voorkomen we het onnodig vervangen van onderdelen en besparen we op de grondstoffen van de aarde.

Al meer dan 25 jaar werkt Hydroware om de liftindustrie naar een circulair ecosysteem te brengen door de materiële en economische waarden van de lift gedurende een zeer lange gebruiksperiode te behouden. Toekomstgerichte producten samen met circulaire businessmodellen zijn een voorwaarde om verdere stappen te zetten naar een duurzame wereld.

Modulaire liften

In de afgelopen 20 jaar hebben veel fabrikanten in de liftindustrie ervoor gekozen liften te ontwerpen die minder modulair zijn dan voorheen. Dit maakt ze minder geschikt voor modernisering.

Om milieuredenen ligt het voor de hand dat we terug moeten naar het installeren van liften die aangepast zijn om gemoderniseerd te worden, module per module. Door een oudere lift te moderniseren in plaats van deze volledig te vervangen door een nieuwe, wordt de impact op het milieu gehalveerd.

Verbruik minder materiaal

Bij een modernisering blijven onderdelen als kooiframe, cabine en geleiders behouden, onderdelen die vaak meerdere generaties meegaan. Anderzijds worden aandrijving en besturingssystemen vervangen en worden er een nieuw interieur en wellicht nieuwe deuren geplaatst. De lift zal als nieuw zijn en minstens even lang als een gloednieuwe lift meegaan zonder dat de bedrijfskosten hoger worden.

HydroElite

HydroElite is een door Hydroware ontwikkeld aandrijf- en besturingssysteem dat door zijn robuuste en modulaire constructie zeer geschikt is voor modernisering. Het vervangen van een ouder hydraulisch systeem door HydroElite betekent een forse vermindering van het energieverbruik terwijl slechts ongeveer een derde van het vermogen nodig is.
Documenten – lees meer over duurzame liften in onze brochure.
Duurzame liften – met circulaire economie.

Circulaire economie voor liften

De circulaire economie is een uitdrukking van economische modellen in een bedrijf, samenleving of organisatie, die zakelijke kansen belicht waar circulaire cycli worden gebruikt in plaats van lineaire processen die tot nu toe dominant waren.

Hydroware – een circulaire speler

Hydroware is lid van CirEko, het breedste leden- en zakennetwerk van Zweden voor circulair ondernemen. Hydroware – een circulaire speler
Hydroware is lid van CirEko, het breedste leden- en bedrijfsnetwerk van Zweden voor circulair ondernemen. We zijn lid van CirEko om betrokken te zijn en het werk te ondersteunen om de samenleving en verschillende industrieën te beïnvloeden om te evolueren naar circulair denken en circulaire bedrijfsmodellen.

Omdat ons bedrijfsmodel al gebaseerd is op verlenging van de levensduur van producten, worden we gepresenteerd als circulaire voorloper bij Circular Sweden.

Cirkulär aktör medlemsmärke